Akupunktur - Massage - Healing m.m.

Om Mig 

Helene Johnsson heter jag. Jag bor i Karlbo - som är ett litet samhälle utanför Avesta i södra Dalarna. Än så länge har jag min salong hemma i vårt hus - hit är Du välkommen att få behandling av olika slag. Läs mer på sidan "Behandlingar & Priser" vad jag har att erbjuda just nu. 

Jag är Mamma till Viktor och Robin, Sambo med deras pappa Jonas, Matte till katterna Izor och Alliz. Vi har två Fadderbarn genom Barnfonden. En liten tjej på sex år som heter Minata, som bor i Mali (västra Afrika). Och en till tjej som heter Srey Aun som är 11 år och som bor i Kambodja.

Jag är Certifierad Akupunktör i Traditionell Kinesisk Medicin, Diplomerad Tui Na Terapeut, Reiki Healing Master, Karuna Healing Master, Återförsäljare av Nu Skin, Pharmanex, Big Planet och Rosenserien.

Om Du är intresserad av någon av mina kurser och inte bor i närheten av Karlbo så kan jag komma hem till Dig och ha kurs, eller om Du har tillgång till någon lokal, men då krävs det att det är fler intresserade av samma kurs. Det är bara att ringa/maila mig så kommer Vi överens om något bra.

Reiki Healingen har jag lärt mig av Jane Lyzell, Karuna Healingen av Anna-Lena Wikström, Jordstrålning av Peter Westergård, Qi Gong av Joel Strandberg och det ingick även i Akupunkturutbildningen - som jag gick på Nei Jing Akademien i Enköping.

Akupunkturutbildningen som var treårig kan jag varmt rekommendera! Det var inte bara akupunktur hela tiden - nästan allt gick ut på "Självförverkligande"... Svårt att förklara i ord - Men bra var det!! Utbildningen innebar även fem veckors studier på Universitet och Sjukhus i Kina. Först tre dagar i Beijing som turister, sedan en vecka på Universitet och Sjukhus i Tianjin och resten av tiden i Shanghai och olika Sjukhus där. Otroligt spännande och lärorikt att se hur akupunkturen används på så stora Sjukhus och i sitt ursprungsland!

Om Du är intresserad så håller jag gärna ett föredrag om hur "tänket" är i Kinesisk Medicin, med Fem Elements Teorin. Det tycker jag i alla fall är väldigt spännande.

Det är "helhets-tänk" i Kinesisk Medicin. Alltså... Kropp och Ande är en helhet. Har Du ont i kroppen får Du även ont i Själen och tvärt om. Det finns alltid en orsak till varför någon blir sjuk, det är den orsaken en Akupunktör/Healer försöker ta reda på och rätta till. Det går inte bara att ta ett piller eller operera bort "det onda" - orsaken finns kvar i alla fall! 

Därför heter min Salong just Salong Helheten + att jag heter Helene (Hel och Ene (Enad).